Brænder du for uddannelsesområdet inden for de tekniske uddannelser i Grønland, og har du lyst til at gå forrest og præge, videreudvikle og styrke området, i en tid hvor forandringens vinde blæser? Har du stærke administrative og organisatoriske kompetencer og stor viden om det grønlandske samfund og følger med i udviklingen? Har du stærk pædagogisk indsigt og erfaring med at lede læringsmiljøer, der skaber udvikling for både elever og undervisere? Så er du måske vores nye forstander på KTI.
Som forstander for Kalaallit Nunaanni Teknikimik Ilinniarfik - i daglig tale kaldet KTI - får du ansvaret for i samarbejde med lederne fra de underliggende enheder at drive den faglige udvikling på området i en retning, der understøtter den af Naalakkersuisut vedtagne politik, og sætte fokus på at skabe uddannelser inden for de områder, hvor Grønland har nogle af de største strukturelle udfordringer.
Du får også ansvaret for en institution, der tilbyder en engageret og ambitiøs personalegruppe som brænder for vores elever og arbejder målrettet for at stille hver enkelt elev bedst muligt, det være sig personligt, socialt og faglig. Skolen er samtidig en tryg arbejdsplads, hvor humor og festlige indslag også fylder, sammen med stor hjælpsomhed blandt alle, når der skal løses diverse opgaver.
KTI har i de seneste været i en gennemgribende forandringsproces, hvor udvikling og udvidelse af skolen fortsat er i fuld gang, og som den nye forstander skal gå forrest for dette arbejde. Som ny forstander for skolen kommer du til at præge, videreudvikle og styrke blandt andet udvidelsen af KTI med byggeriet af den nye Jern & Metalskole, og udvikle samarbejdet med vores nationale og internationale samarbejdspartnere.
Du skal derfor have mod på og være medvirkende til at
- Skabe og udvikle inspirerende læringsmiljøer med fokus på fordybelse, innovation og samarbejde der tiltrækker de grønlandske unge
- Skabe stærke faglige miljøer omkring Grønlands arktiske, tekniske og maritime uddannelser så den uddannede arbejdskraft bliver højt kvalificeret
- Sikre sammenhæng og progression gennem udbuddet af kurser og uddannelser
- Sikre samarbejde, åbenhed og medinddragelse af interessenter fra indland og udland
- Sætte Grønland i centrum i et internationalt perspektiv
Samtidig skal du også have flair for politik – du kommer til at lede en politisk styret organisation, hvor opmærksomheden på dit område vil være støt stigende de kommende år, og du skal derfor være parat til at rådgive Naalakkersuisoq vedrørende spørgsmål som stilles af denne.
Vi søger derfor en forstander som kan opfylde følgende kvalifikationer:
- Har erfaring med ledelse og personaleadministration, gerne en relevant lederuddannelse (dette er ikke et krav) og som kan se sig selv i den systemiske ledelsesstil – indsigt og erfaring fra erhvervsskoleområdet er en klar fordel
- Har stærke administrative og økonomiske kompetencer - vores forstandere skal være velfunderet i økonomi og budgettering
- Er i stand til at agere i en foranderlig og kompleks hverdag med kontrolleret puls og overblik
- Har stærke strategiske evner og formår at omsætte visioner til mål og resultater
- Er synlig, robust og tydelig i ledelsen af selvstændige, fagligt specialiserede undervisere, og kan skabe retning, engagement og følgeskab hos medarbejdere.
- Er i stand til at inddrage bredt og sætte ambitiøse, realistiske og kvalificerede mål, følge op på mål og sikre fremdrift
- Er samarbejdsorienteret og kan opbygge stærke relationer både internt og eksternt.
- Har en stærk kommunikativ og strategisk sans, der kan medvirke til, at beslutninger forankres i organisationen.
- Meget gerne taler og forstår Grønlandsk, dansk og engelsk
Det er et stort ansvar, du skal løfte, men til gengæld får du et job, hvor ikke to dage er ens, og hvor du er med til at sætte et kæmpe aftryk på uddannelsesområdet. Din dagligdag vil være præget af at have mange forskelligartede bolde i luften, som du skal være med til at gribe. Det vil være krav, der rækker fra Departementet og det politiske udvalg i den ene ende til faglige og personalemæssige spørgsmål i den anden ende.
AnsættelsesvilkårStillingen er for tiden lønfastsat svarende til LR 37, hvor lønnen med faste løndele i LR 37 udgør pr. 1. april 2022 månedligt Kr. 60.733 og årligt Kr. 728.791
Løn - og ansættelsesvilkår, herunder ret til til- og fratrædelsesrejse og bohaveflytning, i henhold til den på tiltrædelsestidspunktet gældende aftale/overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation.
Der vil i udgangspunktet ske ansættelse på overenskomstvilkår, men hvor ansøger i forvejen måtte være tjenestemand i henhold til tjenestemandslove for det offentlige Grønland, kan der ske ansættelse på tjenestemandsvilkår.
For stillingen gælder, at der ingen højeste tjenestetid er fastsat og, at bestemmelserne om ydelse af godtgørelse for merarbejde, og bestemmelserne om godtgørelse for mistede fridage ikke finder anvendelse. Arbejdstiden er i udgangspunktet 40 timer ugentligt.
BoligDer stilles øremærket tjenestebolig til rådighed for forstanderen. Såfremt en ansøger allerede har personalebolig gennem ansættelse i Selvstyret, bibeholdes ret til anvist tjenestebolig. Tjenesteboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet, og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør.
Yderligere oplysningerHvis du vil vide mere om stillingen eller har spørgsmål til, hvordan det er at arbejde i Grønlands Selvstyre, er du velkommen til at kontakte afdelingschef for Departementet for uddannelse/ uddannelsesafdelingen Trine Egede +299 55 91 47 eller treg@nanoq.gl.
Indsend ansøgning, CV, uddannelses- og kursusbeviser, samt andre relevante dokumenter ved at trykke ”Send ansøgning”. l. Der vil blive afholdt samtaler løbende..
Ansøgningsfrist: 30.maj 2025
Vi modtager ikke ansøgninger via e-mail.Om KTI KTI er Grønlands store brancheskole for bygge – og anlægsområdet, tekniske uddannelser samt gymnasium. Skolen udbyder herudover uddannelsen til arktisk ingeniør og maskinmesteruddannelsen. Hovedskolen er fysisk beliggende i Sisimiut, og består af 5 afdelinger:
• Jern- og Metal uddannelser, Nuuk
• Bygge- og Anlægs uddannelser, Sisimiut
• Entreprenør – og Råstofuddannelser, Sisimiut
• Gymnasiale uddannelser (GUX), Sisimiut
• Sprogkurser, Sisimiut
I dag er KTI’s primære fokusområde undervisning. Skolen har en ambition og forpligtelse til at spille en vigtig rolle i uddannelsen af velkvalificeret arbejdskraft til det grønlandske erhvervsliv, den grønlandske industri og energisektor samt den maritime sektor (maskinmesteruddannelsen).
KTI samarbejder i dag med Danmarks Tekniske Universitet (DTU) om driften af Center for Arktisk Teknologi, herunder den Arktiske Ingeniøruddannelse og Fiskeriteknologuddannelsen. Arctic DTU har siden dets etablering konsolideret sig som en central, international medspiller inden for uddannelse og forskning i relation til bl.a. de globale klimaforandringer. Den aktuelle udvikling i Grønland, og de mangesidede udfordringer i forbindelse med blandt andet landets ønske om at udvikle råstofindustrien og styrke de etablerede landbaserede erhverv, øger Grønlands behov for knowhow indenfor arktisk teknologi.
Det samarbejde er nu udvidet med Teknika (tidligere Maskinmesterskolen København, MSK), der fra januar 2022 har udbudt en arktisk maskinmesteruddannelse i samarbejde med KTI. Med henblik på at få så mange som muligt til de videregående tekniske uddannelser som muligt, kræver det hele tiden et stort koordineringsarbejde med de 2 tætte samarbejdspartnere.